IMG_6430De första babykläderna har nu äntrat vårt hus. Jestas ändå. Hittills har det inte känts aktuellt och vi har inte köpt en endaste en pryl ännu. Men om jag ska bli så här mega (gode gud) så kanske det börjar bli på tiden att skaffa lite grejer, så länge jag ännu kan stå på benen. Så jag slank in på Tenavatupas röriga loppis och fyndade en hel plastpåse full med bodyn, blusar, t-skjortor och dylikt för en struntsumma. Visst, något nytt vill man säkert köpa till de små fisarna, men är det något som man hittar mängder av på loppis så är det just babykläder. Mycket sprillans nytt dessutom. Kan inte begripa hur SMÅ kläderna är bara. Ska en baby rymmas in i en minimal body storlek 52 lixom? Obegripligt.

Fick frågan om jag själv kommer att sy barnkläder när det blir aktuellt och jag har filosoferat lite över dethär. Erinrar mig om att vi faktiskt planerade och sydde små barnkollektioner i skolan, och jestas vad roligt det var! Vår grupp valde temat retro och gjorde bland annat fotoschabloner med c-kassetter som motiv. Blev så sjukt fint. Själv gjorde jag några t-skjortor och pikeblusar till pojkar i åldern 4-5(?). Minns speciellt en vit t-skjorta med gul halsurringning som jag täckte med svarta kassettmotiv. Kontrasten blev härlig. Vi hade aldrig någon proffsig fotografering och plaggen såldes. Men ett par bilder fick jag då min lärares bedårande pojke poserade likt en Dressman modell i en av de grå pikeblusarna, täckt med mörkgröna diskreta kassett tryck. Hur cool?

Så ja, kanske jag kommer att sy en del barnkläder då de små blir lite äldre. Minns att min egen mamma sydde mängder med kläder till oss då vi var barn. Babykläder däremot? Näij. Det finns för mycket fint (och sprillans nytt!) på loppisar för att lägga ner energi på sånt. Men man vet ju aldrig när inspirationen attackerar en…

elinsss.com okt09aFotoschablon med kassett tryck och en av pikéblusarna jag planerade och sydde till vår barnkollektion i skolan, år 2009.

6 reaktioner till “Första kläderna

  1. jo jag har väl tänkt som så att det kan se jäääkligt colt ut om båda ibland är likadana:D Däremot inte alltid. Det är ju två skilda typer lixom. Och senaste den dagen de kan säga till själva så behöver de inte se likadana ut. Så gjorde mamma med mig och syrran. Tycker det är rättvist.

   Gilla

   1. Det låter som en bra plan. 🙂
    Även fast jag personligen inte gillar lika klädda syskon, så tror jag att jag skulle ha svårt att tycka så om jag hade fått tvillingar 🙂

    Gilla

    1. Det blev kanske lite missvisande mitt skriveri. Jag mena att jag skulle ha svårt att tycka negativt om att klä dem lika.

     Gilla

    2. neeej jag fattar vad du menar. Är själv emot att barnen ser identiska ut, men ibland kan det bara vara så rooooligt 😀

     Gilla

 1. Jaa det lönar sig att fynda bebiskläder på loppis! Finns så fina och till billigt pris. Har fyndat så mycket åt våran dam 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s