elinsss.com okt04a Jag avnjuter första dagen av mitt höstlov. Lyx. Men mina ögon trillar snart ut skallen på mig. Har suttit hela dagen framför datorn och fixat på ett översättningsarbete. Jag blev serrni för X antal veckor sedan kontaktad av ett stort danskt företag som tillverkar symaskiner och behövde få sin instruktionsbok översatt från engelska till svenska och finska. Tackar Malin som rekommenderade mig. Sagt och gjort. Vi bestämde pris och jag fick en tabell skickad till mig där texten skulle matas in och så var det bara att tuta och köra. Sida för sida. En inte allt för lätt uppgift kan jag lova, då språket är tekniskt och sidantalet 34. Gagaranterat omöjligt att göra för en vanlig översättare som (högst antagligen) inte är insatt i symaskiner. Men den svenska biten förlöpte relativt smärtfritt. Det var finskan som ställde till med probem (no shit) så jag får tacka min underbara fantastiska tvåspråkiga vän i Helsingfros som räddat mig i nöden. TACK!

Projektet är nu så gott som klappat och klart. Bara att skicka iväg och skriva en faktura. Och livet är åter frid och fröjd (har varit pikilite megastressad över den finska biten). Dessutom har jag lärt mig galet mycket. Vet numer vad plåtstygn och spolaxel heter på finska. Språkkurs på köpet lixom.

Gemytligt hötslov till er. Nu ska det njutas och ätas bulla och handlas attiraljer till huset resten av lovet.

… och det fina med att jobba hemma är ju att man kan glida omkring i äckel-brallor och skitigt hår hela dagen. Schööönt.

elinsss.com okt04b

6 reaktioner till “”höstlov”

  1. Gravid! Roligt!!! Lönar sig att läsa på ”sidan” också.
    Ni har så fint hem och intressant att läsa om dig och din vardag!

    Gilla

    1. haha tack, ja ni är några stycken som snappat upp sidotexten 😀 Imponerande! Och yp, babysar påväg!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s