elinsss.com okt02b

En anna grej som gått så hiskeligt fort är RE-Design kursen jag drog på Folkhögskolan. Vi avslutade kursen på onsdag. Puff. Så var dom fem veckorna över lixom. Lite sorgligt. För det var en väldigt väldigt roligt kurs där eleverna fick jobba kreativt med vad de ville och jag hjälpte till så mycket som möjlig. Resultaten blev huisigt fina – önskar jag hade mer bilder-  och för mig som redan gått en designutbildning är det så grymt intressat att denna gång stå på andra sidan bordet, som kurseldare. Jag kände igen mig själv och mina första år i skolan så himla väl. Glöden i ögonen. Ivern att få skapa. Stora visionerna. Röriga arbetsytorna. Symaskinernas eviga surrande. Nostalgiskt. Även om det ”bara” var sex år sedan.

Jag hoppas få chansen att dra fler kurser, gärna med specifika ämnen. Mönsterkostruktion, korsettsömnad, långklänningar… det finns ju så mycket att lära. Och den där insikten att jag faktiskt kan en hel del – den är ganska schöön.

Kursuppgift: Tillverka ett bärbart kreativt konstverk på basen av återanvänt material. Ett plagg, eller en helhet bestående av flera plagg.

Målsättning: Aktivera det kreativa tänkandet. Få insikt i hur olika material kan kombineras och förvandlas till olika former.  Utveckla en produkt utan att låsa sig vid planering.

Tilläggsuppgifter (A eller B)

A)     Tillverka en eller flera accessoarer till konstverket.

B)     Utgående från ditt konstverk – skissa två eller flera helheter som skulle kunna produceras i fabrik och säljas i butik. Ready-to-wear.

elinsss.com okt02

En reaktion till “RE-Design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s