GIRLS produktbilder.koll2

Här är resultatet av körblusarna jag sytt ihop under sommaren – hela 47 stycken blev det tillslut. Tog sin lilla tid kan jag lova. Men nu är det klart och kan, ovanligt nog, konstetera att jag själv är riktigt nöjd. Åhå! Det är serrni inte så himla lätt att göre en blusmodell som passar damer i alla storlekar, former och framförallt åsikter. Jestas ändå. En vill ha kort är medan en annan definitivt inte kan vara utan ärm. Nästa passar absoluuuut inte i granna färger medan en fjärde vill ha något tight. Ni fattar. Ändå var jag chockad över hur överens alla var, eller så vågade ingen säga emot när jag gapade på om mina ideer, höhhö.

Vi var ute efter något kvinligt men ändå bekvämt och användbart, då de skulle användas utmlands i värmen. Efter ett par proton och funderingar blev resultatet en A-linjeformad blus med rak ärm, veck framtill och tillhörande bälte samt bältesögglor i sidorna. Halsurringningen är aningen båtformad och materialet är viskos (naturmaterial) i tre olika färger. En vacker orange nyans har jag inte bild på. Storleken på damerna varierar allt mellan XS och XXL, så blusen syddes upp i tre olika storlekar, S, M och L som passar otaliga olika storlekar samt kroppstyper, då utseendet kan justeras med hjälp av bältet. Alternativt kan man bära blusen som sådan helt utan bälte. Vad gäller sömnadstekniken blev även det blev riktigt lyckat. Det mesta är sytt på overlockmaskin så kanterna är snygga och hållbara och i halsurringningen har jag fällt in transparent gummiband för att undvika att tyget töjer sig vid användning eller tvätt. Det gick åt cirka 32 meter gummiband och 58 meter tyg. Det säger en del det.

Har inte sett blusarna på kören än – kan tänka mig att det ser mäktigt ut då 30 pers ser likadana ut – men ovan ser ni en grön och blå version uppsytt i storlek S, samt några olika användningsalternativ.

Det var det projektet. Imorgon kör jag igång med klänningar till en annan skönsjungande kör.

6 reaktioner till “Choir blouses

  1. Alltså snygga!! Skulle kunna tänka mig att ha en sån som t-paita. Kan riktigt tänka mig att den faktikst passar alla möjliga kroppstyper!

    Gilla

    1. tack, vad bra! Det gör mig gla´, för det var exakt det jag var ute efter. Inte några ”typiska” körkläder i form av stora, pösiga tunicor utan nåt feminint och nätt som man kan tänka sig använda även till vardags.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s