sthlm

Stockholm ❤

Ytterligare en lysande helg över igen. Min fina bror och hans fästmö som är bosatta i Sverige är hemma på semester och det har blivit en liten årlig tradition att vi samlas hos min syster och grillar en dag och snarvlar i mun på varan. Vi är en pratglad trio kan jag lova.

Medan vi mumsade kabanossi och gullade med systersonen snackade vi en del jobb och konstaterade att det är äckligt hårda tider. No shit lixom. Min bror jobbar som ingenjör på Ramboll i Stockholm – en framgångsrik byggfirma – och berättade att deras kontor här i Ekenäs nyss lades ner. För lite jobb. I Sverige däremot blomstrar businessen och de har jobb i överflöd. Stora feta projekt i miljonklass. Visst verkar det kalasigare att bo i grannlandet just nu. Efter studierna tänkte jag själv tanken på att hoppa på Viking, bosätta sig på andra sidan pölen och kriga mig in i den svenska modebranschen. Så mycket större, seriösare och framgångsrikare än här i Finland. Märken som Acne, Whyred, Filippa K … listan på svenskt framgångsrikt mode är oändlig. Googlade nyss omkring på Metrojobb.se (svenska motsvarigheten till mol.fi) och jesus amalia vad mycket jobb det erbjuds inom bara design! Det kliar i fingarar bara av att se.

Å andra sidan betyder det även att konkurrensen är h-y-s-t-e-r-i-s-k. Även om jobben finns så går det mesta ut på kontakter kontakter och ännu mer kontakter. Som okänd är det svårt att få in lilltån någonstans. Jag antar att allt har sina för-och nackdelar, och som bäst är jag nöjd med att bo hemma, nära familjen och borta från storstadsstress, och bygga upp mitt eget företag. Och vem vet, kanske jag gör brorsan sällskap i kalasiga Stockholm någon gång i framtiden. Kanske till och med med mitt eget företag. Ingenting är omöjligt…

 

Hurudan hade jag månne blivit utan härliga syskon? 

2 reaktioner till “Work and family

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s