IMG_9915 (800x533)Filippa K pop-up sales. På Rautiankatu 11, Helsingfors. Ända till lördag!

IMG_0002 (800x533)

IMG_9972 (800x533) (800x533)

IMG_0012 (800x478)

IMG_9917 (800x533)

IMG_9919 (800x517)

IMG_9927 (800x588)

Sjukt bra utbud på Dressman – även slim-fit kostymer. Kundbetjäningen på svenska var även den suverän! Tack snälla.  IMG_9928 (800x532)

Ja. Hela poängen med att åka till Helsingfors idag var för att A) Plocka upp en leverens på 50 meter tyg i Eurokangas. B) Köpa kostym till Johan. Så detdär med att jag och Henrica gick bananas på Filippa K:s pop-up sales var ju inte alls meningen. Allra minst att jag skulle komma hem med ett par stövletter. Men JESTAS hur kan man bli så förälskad i materiella ting?

Från början. Åkte in till stan med ett tidigare tåg för att möte upp Henrica innan mannen anlände. Bara chilla. Luncha. Snacka. Hänga. Det var planen. Men jag hade fått nys om att Filippa K har pop-up sales i närheten av stan så vi ”skulle bara gå och titta”. Det var ju lixom meningen. Lovar. Men helomöjligt. Priserna var sjukligt bra – byxor för 20 euro(!) och alla skor 60 euro (!!!) – så jag kom hem med två par chinos, en silkes top och ett par stövletter. Det det hade ju varit slöseri med pengar att INTE köpa nåt (ni märker, övertalningen är i full gång här). Oj då. Och där satt vi sen. På Cafe Esplanad. Med Henricas bedårande nya hallonröda sandaler på bordet samtitidgt som vi sörplade i oss laxsoppa och kände oss som värsta latte-morsorna (utan latte och utan barn då alltså). Men livet var nog lite extra tjusigt just i den stunden…

När kostymköpander med mannen var avklarat åkte vi förbi Eurokangas och plockade upp tygerna. Betalade 668 euro. Aj. Och körde hem. Imorgon ska jag sy för brinnkära livet!

 

En reaktion till “”Working” in Helsinki

  1. Det måste vara något fel på mig idag då det jag vill ha mest av allt av alla bildmotiv är soppan. Och då älskar jag skor, och Filippa K.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s