IMG_9668 (800x525)

IMG_9678 (800x533)

IMG_9672 (800x529)

IMG_9684 (800x532)

IMG_9683 (800x521)

IMG_9669 (800x531)

Låt mig presentera en nyfunnen guldgruva – Nappitiikeri. En fenomenal sömnadsbutik i Degerby av alla ställen. Kan inte erinra mig om att jag någonsin besökt den lilla byn förut. Och JESTAS vad glad jag blir. Den här guldgruvan var inte bara otroligt charmig utan fantastisk! Dethär betyder serrni att jag A) slipper reissa av och an till Helsingfros varendaste gång jag får grymt inspirationsflow och vill sy nåt (eftersom Tygmagasinet i Ekenäs har lagt ner)  B) slipper handla i Eurokangas som har bajsig kundebtjäning och så gott som driver monopol på tyger i Nyland.

Får tacka en av mina kunder som introducerade Nappitiikeri till mig då hon själv sökt upp tyg till de fyra brudfrämma klänningara jag skall sy ihop. Efter tre (!) månaders hysterisk letande efter tyg i rätt nyans (seriöst. Jag var på vippen att bli hysterisk av allt letande) så hittades ett finfint tyg just här. I Degerby. En söt liten butik med enmiljard grejer och därbland ett relativt stor utbud beklädnadstyger. Vi ska inte ens gå in på alla härliga metallknappar. Jag skulle kunna beskriva sånthär i evighet… Hur som helst, väldigt väldigt väldigt organiserad butik, med super kundbetjäning! Så jag  blev lite hullu och köpte en massa små knappar och rep och attiraljer. Hit kommer jag återvända i sommar. Se on selvä se.

9 reaktioner till “Nappitiikeri

 1. Nappitiikerit är helt super!! En massa pysselmaterial har dom också, mina brorsdöttrar vill dit och handla grejer stup i kvarten, haha 🙂

  Gilla

 2. Jess, tack för lite bilder från butiken, jag och min svärmor har planerat in en utfärd dit på lördag, efter att ha hört massor med gott om butiken 🙂 Heja småbutiker! Jag vill alltid understöda specialbutiker som inte hör till någon kedja, så som t.ex. Pirjon Lanka.

  Gilla

  1. jaaa vad bra! Och vetdu priserna var oxå helt bra! Inge överpris, snarare tvärtom. Hittade en hel del småprylar som var mycket billigare här än i tex Eurokangas. så ni kommer säkert att fynda imoron 🙂

   Gilla

 3. Jag undrar om det typ är företagspolicy på Eurokangas att de ska ha dålig kundbetjäning 😀 har alltid fått superdålig betjäning här i Vasa också (okej, det var EN gång EN tjej som var supertrevlig, men annars…)

  Gilla

  1. ja det verkar så! I Hesa finns det EN kvinna som är super. Resten är otrevliga och långsamma och tycker man är jobbig som ska köpa tyg lixom :/ Fattar inte grejen…

   Gilla

 4. Fint att du hittade fram 🙂 Visst är det en liten guldgruva! Får alltid en massa inspiration då jag går dit…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s