Ok. Här kommer den utlovade hus-uppdateringen som en hel del har frågat efter. Jag kan ju försöka vinkla det här så det passar in i mitt bloggtema, typ här-ser-ni-min-studio-bla-bla-bla, men nepp. Skiter fullständigt i det och ger en rak rapport om läget. Ni andra normala människor (skoijar) som inte bryr er kan bara skrålla vidare.

5 veckor in i byggandet ser det ut såhär. Första veckorna gick åt till grävande och gjutande, men endast tre veckor efter att första snön tagits bort från tomten så stod väggarna på plats. Sinnessjukt hur fort det gått, och anamma vad snyggt det blir, om jag får säga det själv.

IMG_9469 (800x531)

 Framsidan från höger, fotat från gatanIMG_9467 (800x533)

Fräsig ytterdörr. Fönstren intill skal dock bli dimmade. Lite felleverans. Trappa fattas.IMG_9463 (800x533)Framsidan från vänster + biltaket, fotat från gatan  

IMG_9396 (800x533)

Min halare från studietiderna kom äntligen till användning. Jag är hottast i stan. Eller sen kanske inte.  

IMG_9454 (800x532)

Biltaket + förråd. Målar hängbräden och täckor sisådär 4 meter upp i luften – i fullständig orkanvind!

IMG_9458 (800x533)Baksidan på huset med 2 meter höga fönster. Här kommer terrass längs hela huset.

IMG_9473 (800x533)

Huset inanför just nu IMG_9506 (800x519)Mitt fräscha nylle. Jag målar mer på mig själv än på huset.

Vi kör med modern stil i temat ”avlånga rutor” som upprepar sig både i fönster, ytterdörr och tak och även så småningom i innerdörrarna. Väggarna kom som hela element med fönster och allt färdigt fastsatt, beställda från Simons, i form av ”peruspaketti”, vilket betyder att skalet är så gott som färdigt på utsidan och byggubbarna från Vörå (med historiens roligaste ”svenska”) smällde upp väggarna på några dagar. Materialet till både innerväggar, tak och terrass hör till paketet, men allt det fixar vi själva. Vi har professionella byggubbar på plats men hjälper såklart till så mycket vi kan, för att inte tala om Johans pappa som agerar projektledare och håller i trådarna. Det är nog tackvare honom som tempot har varit så hullut och saker och ting blir gjorda typ igår. Guldvärt med kunskap och kontakter.

I det stora hela har  det löpt lysande. Grävandet dröjde lite på grund av dålig sand, och takmodellen som vi tänkt oss godkändes inte i bygglovet, men utöver det har vi inget att klaga på överhuvudtaget – än så länge. Vi började planerandet förra sommaren och nu medan projektet är igång märks det att vi lagt ner mycket tid på att fundera, planera och plocka ut exakt vad vi själva behöver och vill ha. Alla må ha åsikter, tips och ideér vilket vi tacksamt tar emot, men man måste komma ihåg att det är DU som ska bo i huset. Ingen annan. Och tro det eller ej – men jag och John är mestadels överens (förutom då han kräver ett surroundsystem och springband, och till utbyte skall jag få välja kökskran. Vi alla vet ju hur den diskussionen slutade) och vi har ganska samma smak, vilket underlättar hiskeligt mycket. Boendeytan blir 140 kvadrat. Enplan. Varken för mycket eller för lite. Ingen idé att bygga överdimensionerat stort hus om man inte har nåt att fylla ut det med, så resonerade åtminstone vi. Gården är däremot bauta med tanke på att tomten ligger centralt. Ryms volleybollsplan och fet terrass tre gånger om. För ja, terrassen skall bli abnorm!

Utifrån ser det ut som ett hus, även om väggarna är omålade. Färgen kirrade vi idag. Innanför fattas däremot både golv och innertak och hela alltihopa eftersom huset måste ”sätta sig” efter att taket är på innan man kan gjuta. Men första plåtskivorna till taket lades på idag så lär inte dröja innan vi kan fortsätta innanför. Att sånt. Det är jätte roligt. Förbannat spännande. Hiskeligt lärorikt. Och jäääävligt tungt. Eftermiddagar och kvällar rinner iväg. Men det blir värt det i slutänden. Nästa rapport kommer då vi börjar greja innanför!

10 reaktioner till “The house so far

 1. Sweet! Tur att du laddat upp detta för trots att jag bor hela 2 kilometer från er så har jag inte sett ett jota såhär långt:) Ser framemot terassinvigning.

  Gilla

  1. kyllä! Vi planerar talkko-party redan, så alla tvingas duuna och därefter drikka ööööl (sider lonkero..) i mängder 😉

   Gilla

 2. Vad fint det blir! Håller helt med att de e onödigt att ha 200 kv.m. Hus , de blir bara sjukt dyrt å de e tillräckligt dyrt redan! 140 är mer än väl 🙂 å jo alla har alltid en åsikt om all, men precis som du säger, de är NI som ska bo där och ingen annan.

  Gilla

 3. Åh så fint hus, kul att se! Jag drömmer också om att bygga nytt någon gång när man blir med hus! Skulle vara jättekul om du ville lägga upp en guide längre fram om du har tid, om processen med att köpa o bygga eget hus, köpa tomt osv! Vad det kostar, tips och så 🙂 önskar fortsatt bygglycka!

  Gilla

  1. Tackar! Ja det verkar vara många som är intresserade av tips på vägen. Ska försöka skriva ihop nåt någon dag 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s