DSC01454 (800x600)

DSC01446 (596x800)

DSC01447 (600x800)

DSC01448 (600x800)

DSC01450 (800x600)

Livdel övreklätt med chiffong i ett stycke

Här har vi en av orsakern till att jag haft fullt upp denhär veckan – en klänning som skulle göras om till en kund. Gjorde basjobbet för två veckor sedan. Blev sjuk. Och tidtabeller var lite knapp då klänningen ska användas på lördag. Men projektet avslutades igår då jag lämnade över klänningen till kunden och hade en sista provning. Satt pöööörfekt!

Och som vanligt glömde jag helt bort att fota resultat.  Det blir ofta så. Grejar på med en hel massa men så glömmer jag att fyra av bilder innan leverans så inte ens hälften av projekten presentas här. Vad är det då för ide´att driva en sömnads- och designblogg jag undrar? Pucko. Ska bättra mig. Hur som helst, ovan några bilder på draperingsmomentet, där jag klätt över hela övredelen med chiffong. Ett smidigt sätt att ”mjuka upp” ett plagg  och trolla bort eventuella sömar. Valde att endast göra några veck framtill och baktill, vilket jag rekommenderar om man jobbar med en silhuett med kurvor (bröst!). Kan serrni vara svårt att få vecken och lägga sig vacker över brösten (ja, det finns tydligen fördelarm ed tt ha små boobisar oxå!). Klipp inte heller bort all sömsmån på chiffongen utan lämna lite extra. Vid provningen kan det nämligen hända att det stramar någonstans och då måste man släppa lite efter på chiffongen här och var. Viktigast är ändå att ha en bra bas att jobba med, annars är risken att man drar åt chiffongen för hårt och den under ”korsetten” börjar buckla sig. Det ultimata är därför att spänna upp plagget på en prodocka vid draperingsmomentet. Min lilla pärla Diana är dock långt ifrån kurvig, så jag brukar fylla ut med en massa tyg för att få till boobs på henne! Funkar fint det också.

Att sånt. Sista momentet är sedan att sy fast fodret – hur man får till snyggt foder och perfekta axelsömar berättar jag mer om här – men innan det brukar jag ha en provning, så att alla veck säkert lägger sig bra och halsurringning och så vidare är okay. Kom ihåg att plagget minskar betydligt då fodret sytts fast, så lämna ca 4+4 cm sömsmån vid dragkeden. Det behövs ofta!

Dold dragked. Knallrosa bälte. En liten pös. Det fixade jag till, men mer om det nästa gång.

Klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s