DSC01190 (800x600)

DSC01193 (800x552)

Det visade sig vara en klipsk lösning dethär att använda lägenheten som arbetslokal. Redan på söndag kväll körde jag tillbax för att hugga tag i några beställningsarbeten. Och igår kopierade jag mönstret från en klänningen som en kund vill göra om.  Ska fiffla lite med mönstret innan jag syr upp en ny, förbättrad livdel till klänningen.

Ett smart tis då man kopierar mönter från ett existerande plagg, utan att klippa sönder plagget, är att använda tyg istället för mönsterpapper. Tyg formar sig bättre, hålls på plats, går inte sönder och skrynklar inte på samma sätt som papper. Nåla fast. Märk ut sömar med penna. Klipp ut. Som på bilden ovan (vitt bomulls/prototyg på naturvit klänning). Enklare är det om man har en provdocka att lägga plagget på, men funkar också på bordet. Själv gör jag oftast samma procedur både på höger och vänster sida även om plagget är symetrisk. På det sättet får man ett ”medeltal” som blir mer korrekt. Därefter överför jag de utklipta tygbitarna till mönsterpapper, skissar upp det slutliga mönstret och gör eventuella ändringar. Nemas problemas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s