IMG_6248 (800x526) IMG_6253 (800x506) IMG_6249 (800x520) (2)

Det började som en helt vanlig tisdag, påväg till Helsingfors på jobb, men så drog jag en one-eighty och det slutade med heldag i Tallin(!) där vi spanat på stenplattor, laminatgolv, kakel, duschar, wc-byttor och gudvetvad. Visste ni att det i EN butik kan finnas 37 olika WC-kranar? Det är många kranar det. Husplaner husplaner. Och det må låta fånigt att glo på material i Estland, men om man sparar sisådär 2 000 euroslantar på bara golvet så är det definitivt värt ett besök över pölen. Jajaja intresseklubben antecknar. Men jag är i mitt esse!

Så vad kom vi hem med? Jo, en keissi sommersby, en låda rosé, en keiss viruvalg och ett par flaskor odefinierbar sprit. Som stereotypiska finnar. Jestas. Går inte att bygga många golv och badrum av det inte. Men vi kan kalla det hela en research-resa. Nästa gång ska det shoppas pryyyyyylar! … och ingen sprit.

5 reaktioner till “Research in Tallin

 1. jisses vad kul! Ni kan ju se era inköp som en investering. Tror ni får gott om billig arbetskraft på talko så länge ni bjuder på sånt där 😉 Fast det finns ju en risk att resultatet kan bli därefter också.. 🙂

  Gilla

  1. haha de har du rätt i! vi planerar ta en talkko-färsäkring, så vi räknar med att de kommer gå åt många keissar innan sommaren e slut 😉

   Gilla

 2. Hej! Kom hit av en slump och såg att inlägget om Estland. Vi har köpt mycket från Tallinn då vi byggde vårt hus (har bott 4 mån nu). Vi köpte klinkers/kakel till 4 badrum, fogmassa, ekparkettgolv, tapeter , lampor, dörrhandtag (!), vårt köksbord mm. Beställde också vårt kök från Aarens (de hade väldigt snygga kök, bra kvalite till ok pris men inte så bra kundbetjäning). Vi är mycket nöjda och vi tjänade in några tusenlappar fast vi betalade frakten hem.

  En stor fördel hade vi då min svåger pratar Estniska, och han och min syster har bott där och kunde ordna med transport osv.

  Gilla

  1. Det som inte lönar sig att ta hem från Estland är : wc byttor, de är nästan samma pris som här och de billigare är av dålig kvalite.
   Vanliga innerdörrar är inte heller så mycket billigare- däremot är handtag till innerdörrar betydligt billigare än i Finland speciellt då man ska ha ganska många.

   Billigt är däremot, wclavoarer. Kan skilja opp till en 100€ på nästan exakt likadan här i Finland.
   Tapeter är nästan halva priset. De som kostar 30-40€ här kostar ca 15€ rulle där. Vi handlade tapeter från K-Rauta och det vara bara att plocka ur hyllan. Här i Finland ska nästan allt beställas…

   Nåja, det om det.

   Gilla

   1. tack jättemycket för tipsen! vi märkte ungefär samma sak – wc byttor lönar sig inte. Men duscharna var nästan 200 € billigare i Estland! Samma sak steplattor till golvet, mycket billigare! Men detdär med kundbetjäningen märkte vi oxå haha. Ställde man en fråga fattade de ingenting 😀 tror vi kommer åka över med paketbil och packa bilen full. En dagstripp lönar sig helt klart om man kan spara in någa tusenlappar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s