IMG_3966 (529x800)Yttre skalet klart!

Hur kan en dag bli så hysterisk fel, jag undrar? Vi lixom skippar hela den biten och går över till det lilla jobb jag fått gjort. Företagsjobb efter jobbet alltså. Krigat med ärmarna på vinterjackan som är på gång. Yep. Jag har tänkt mig läderärmar på min röda version för att inte se ut som tomtemor. Materialkombinationer är hysterisk fina enligt mig, men lika hysterisk knepiga att sy ihop ibland då ena materialet kan töja mer än det andra. Om man heter Elin kan man lätt bli rabiat. Med med hjälp av styvningstyg, stoppningstyg och rynktråd blev det riktigt bra ändå.

Foder. Knapappar. Dekorationssömar. Så är saken biff.

Några tips nedan vad man ska tänka på då en ärm ska sys på plats, speciellt gällande jacka där men behöver mer utrymme och mjukare form än på exempelvis en blus.

IMG_3877 (800x487)Ärm med tillsatt styvningstyg i ärmhålan (grått) för att färstärka tyget. Ett lager stoppningstyg (vitt) vid ärmens hösta punkt för att göra ärmkullen rundare och mjukare. Rynktråden håller stoppningsmaterialet på plats samtidigt som den underlättar matningen då ärmen ska sys fast.

IMG_3964 (800x533)Ärmen påsydd. Mjuk form med hjälp av stoppningstyget och matning/rynkning, Ca 1 cm framtill och 1 cm baktill. Sy helst fast ärmen från ärmhålan uppåt, både fram och bak, för att matningen ska lägga sig naturligt.IMG_3974 (800x533)Ärmen från avigsidan. Rynkad/matning, men ändå inte några synliga veck på rätsidan.

IMG_3971 (800x513)

 Stickningar intill sömarna som fungerar både som dekoration men även förstärker plagget om man viker sömsmånerna åt samma håll.

4 reaktioner till “Leather Sleeves

    1. Tack, vi hoppas det blir det när jag fått ihop det hela 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s