Helgen ramlade iväg sådär hysteriskt fort igen. Gjort detdär vanliga – hängt med vänner. Tränat. Ätit mammas mat. Glott på film. Lugnt. Men sysslat med en hel del företagsjobb där mellan varven. Förutom kundmöten och planering ritade jag rent mönstret på höstjackan som ska graderas och sys upp. Saknar vettiga mönster på jackor så tog beslutet att göra dethär ordenligt. För ja, tillochmed en stresspåsa som jag som vill ha allt färdigt helst igår, så har det med åren sjunkit in i skallen att det faktiskt lönar sig att göra vettigt och rätt från början. Då blir resultatet bra, och modellen/mönstret kan utvecklas och användas även i framtiden.

Så jag började med att göra ett eget mönster på basen av Proteko Grundmönster och kundens egen jacka. Fixade därefter en proto i lakanstyg och även prov på två olika ärmar. Efter några justeringar i mönstret ritade jag rent och så syr nu upp ett fullständigt provplagg till mig själv. I rött ylle. Attans fin färg. Därefter graderar jag mönstret till en storlek större och syr upp kundens jacka.

På det här sättet garanterar jag att kundens jacka bli pöörfekt. Och så får jag ju en egen jacka i samma veva. Inte illa. Började sy ihop den röda redan ikväll, och har planerat några snärttiga detaljer på jackan för att inte se ut som tomtemor. Lovar.

2 reaktioner till “Autumn jacket testing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s