I morse drog jag igång med ett nytt beställningsarbete – en höstjacka som ska kopieras, gradereras till en större storlek, och sys upp i något tjusigt svart ylletyg. Att sånt. Sjumiljarder år sedan jag sydde jackor så dethär jobbet blir extra skoj och rep-övning för hjärnan. Planerar att sy en grå version till mig själv samtidigt. Mönstret är nu kirrat. Även om kunden hämtade med dig en jacka som i princip får klippas sönder, så föredrar jag att göra mönstret själv utgående från mina basmönster (Proteko C. 38) och använda original jackan som mall då jag ritar måtten. Då har jag läget under kontroll och garanterar att inga vinklar eller ärmkurvor blir helgalna.

Imorgon ska material inhandlas och mönster graderas till en storlek större. Om någon som är sugen på att veta hur det går till kan jag göra ett försök att dokummentera det hela?

3 reaktioner till “jacket

    1. ska försöka dokummentera det hela, men svååårt att ta foto på vitt papper. Får se hur det går 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s