Jag goolar runt i ren panik – efter vitt gardintyg. Hur sårt kan det vara lixom? Jag har sökt mig fördärvad, ringt till ALLA Eurokangas butiker i regionen. Men icke. Det enda lämpliga jag hittat är slut. Såklart. Lilla detaljen är nämligen att jag behöver 20 meter. Helst redan igår. Tips, anyone? IKEA kanske?

Jag blir överlag rabiat på Finlands kakka utbud gällande textilvaror. Det lixom suger skaparglädjen ur mig då jag inte hittar tyger jag vill ha! Puff. Borta. Och förbannade Eurokangas har monopol på hela skiten! Bittert. Och att handla tyger på nätet är nog inget alternativ tycker jag, eftersom det då är väldigt svårt att avgöra känslan i tyget. Oerhööööört viktigt. Medveten om att jag låter som någon från Marthaförbundet nu. Borde bli medlem. Fodertyger och sytillbehör är däremot inga problem att shoppa online. Nedan är sidorna jag personligen använder ibland.

Kangastori – en hel del tyger

Ompelijanmaailma – fenomenala symaskiner och provdockor

Kankastukku– mängder av tillbehör, samt stort utbud fodertyger

Röda tråden – material för korsetter och dylikt

7 reaktioner till “where to find white?

 1. Jag har vita gardiner från IKEA men de är en heeeel del år gamla så jag vet inte om dom har sådant mera?

  Gilla

  1. jag har själv ett minne av att det finns där jo. mina vita kommer från IKEA, men de är ju färdiga gardiner. Själv behöver jag ju 20 meter.
   Men kanske värt ett försök! 🙂

   Gilla

   1. Ajjo 😀 Smart tänkt av mig! Nå, men kanske det finns tyg också, IKEA kan överraska! 🙂

    Gilla

 2. Jag köpt tyget till våra oerhört prydliga och proffsigt uppsydda (heko heko) vita gardiner från Anttila (som kan överraska ibland! Fast ganska sällan).

  Gilla

  1. aaaah, DET är ett alternativ! Bör undersökas. Tack sis 🙂

   Gilla

 3. Jag handlade tyger till min brudklänning och brudfrämmornas utstyrsel från kangastori. Det fungerade jättebra att beställa provlappar därifrån, de kom snabbt och sen var det lätt att välja vilket tyg man ville ha när man fick känna. Men vitt gardintyg, no clue, tyvärr..

  Gilla

  1. jo jag har oxå bra erfarenheter av kangastori! Synd bara att ju det man behöver inte finns 😦 Men men, får leta vidare, och skylla mig själv att jag är sent ute! Tack ändå.
   /elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s