Portfolio i framställningsteknik. Novia 2009.

Hösten är här. Och måste medge att jag inte har sån fruktansvär morkkis även om det varit en kylig sommar. Vafan. Det kommer ju fler stekheta juli månader där folk (ink. jag) klagar och svettas och sover dåligt och alltdetdär. Vad som framkallat lite mer morkkis för mig är det där med skola. Hur folk nu ivrigt handlar pennor och mappar och förebereder och är taggade och planerar scheman. Såntdär som jag själv äääääälskar. Jag lixom börjar tro att jag missar något. Att jag inte kan något. Har jag ens någon utbildning? Formgivare YH. Vad fan är nu det?

Evig liten höstmorkkis – tills idag – då jag sorterade mina skolmappar från NOVIA-tiden som hittils varit förvarade hos mannen. Och jäklar. Visst har jag studerat. Massor. I fyra hela år. I en Yrksehögskola. Portfolier och kurser och anteckningar och produkter och fina teckningar och fula skisser. Hudratals timmar som lagts ner på arbeten och jag har lärt mig massor. Kan massor. Jag bara glömmer att jag har en hel hög info lagrat dit nånstans i bakskallen, infon som jag inte tidigare hade och som inte så många andra bär på. Nu menar jag såklart inte att jag är någon Einstein. Gudarna ska veta att min allmänbildning inte är av fager kvalité. Men jag är Formgivare. Duktig sådan. Och jag ångrar inte mitt yrkesval en millidels sekund.

Så nu är jag kolugn igen. Jag är fullkomligt begaistrad över mitt nya jobb i Helsingfors och kan utan att hyperventilera konstatera att jag inte vill studera – just nu. Får jag lust att handla pennor och suga i mig kunskap någon gång igen så är det faktiskt inte någon omöjlighet heller. Vilken skön upptäkt.

Och allt som krävdes var att sortera gammalt skolmaterial. Bra söndagsfiilis nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s