Sista dagen på min semester idag. Och om allt går vägen kör jag igång med nya jobbet som designassistent på företaget 2or+byYAT nästa vecka. Yep, samma företag där jag gjorde min praktik, samma företag som jag jobbade för på modemässan i Paris och Köpenhamn. Vore så himmmmmmla roligt att göra något inom min egen bransch. Få nytta av sin utbildning. Verkligen göra något. Lära sig något. Av mannen bakom märket – Yat. Duktigaste designern jag träffat.

Jag skulle jobba tre dagar i veckan, tisdag-torsdag, fasta tider. Men just nu försöker vi fundera ut om det lönar sig att jag jobbar som anställd eller som egenföretagare. Väger för- och nackdelar. Försöker kommer fram till en vettig lön och spika mina arbetsuppgifter. Och hatar VR för deras hutlösa priser på tågbiljetter. Inte lätt. Tips och råd mottages!

Det är många men, om kanske och eventuellt, vilket gör mig hysterisk. Men försöker njuta av sista semesterdagen nu, och våga tro på att allt har klarnat till nästa vecka.

6 reaktioner till “my old but new job at 2or+byYAT

 1. Det finns ju olika sorters pendlarbiljetter och seriebiljetter. Själv åker jag Åbo-Karis en gång i veckan och använder seriebiljetter med 10 resor, får 10% rabatt på allt då (plus att jag ju också ännu är studerande). Men så finns det ju också såna där typ månadsbiljetter, men då måste man ju räkna ut om det lönar sig om man ändå åker ”bara” tre dagar i veckan… men de blir tror jag proportionellt sett billigare ju längre tid man köper dem för, så det är inte sådär bara heller att räkna ut… Hursomhelst, det finns pengar att spara fast dyrt är det ändå…

  Gilla

  1. du har så rätt. jag har kalkylerat och räknat och funderat och hur jag än vänder och vrider på det så är det periodbiljett som gäller för mig. biligast om man köper tex 90 dagar på en gång. Men det kanske man inte vågar (vet ju inte vad som händer i framtiden, speciellt om man jobbar frilans). Som studerande kändes det ändå okay att betala kymppin för tåg. Men att betala över 40 eurp tur-retur som vuxen känns förjävligt :/ Fattar inte hur staten låtit det gå så långt.. Det är i princip inte lönsamt att jobba utför sin egen stad, om man inte tjänar miljoner såklart. Smällar man får ta då man inte hittar ett lämpligt jobb hemma. /elin

   Gilla

  1. tack, vi ska tro att det löser sig. för oss båda 🙂 GRATTIS till ditt egna företag. Jätteroligt!

   Gilla

  1. joo han e där. Därför får int ja tag på han. grrrr ;D Hoppas du har de roligt dit! Sku gärna va me…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s