Fontana di Trevi

Huvud shopping gatan Via del Corso.

Chopin. Ett Italiensk märke som säljer vackra fodralklänningar till kvinnor (fanns tyvärr inga små storlekar). GRYMT utbud. Vettiga priser. Säljs endast inom Italien. Värt ett besök.

Stora marknaden vid Colosseum. Min personliga favorit.

Hotel Villa pamphili, en bit utanför stan. Stort och fint hotell med eget spa.

Alla använde lustiga simmössor

Sista veckan i Juli spenderade vi som sagt i Rom med svärfäräldrarna. Lyxig resa på alla sätt och vis med vackert hotell, spa och det bästa av allt – frukostbuffé. Rom må se lite skruttigt ut i kanterna men inne i centrum finns det oändligt med vackert att vila ögonen på, vare sig man är intresserad av kultur eller inte. Och orkar man inte glo på Vatikanen och allt där omkring en hel semester finns det mängder av shopping längs huvudgatorna – Via Cola di Rienzo och Via del Corso. Johan var hysterisk.

Personligen tyckte jag ändå den stora marknaden nära Colosseum bjöd på roligaste shoppingen. Hattar, militärkläder, solgalsögon, skor,  klänningar, smycken. Allt. Och de går att pruta. Massor. På allt. Utan att någon river i en. Köpte hem några klänningar för 10 €/styck. Inne i stan hittade jag sedan samma produkter – för tredubbla priset! så besök marknaden innan du ger dig på shoppingen i centrum. Ångrar bittert att jag inte köpte fler klänningar på marknaden. Men som tur kastade vi en slant över axeln vid Fontana di Trevi. Så någon dag återvänder vi till Rom, om myten håller i sig vill säga…

En lysande semester. Tack svärmor och svärfar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s