Sick sack saxen. Inte hade jag för mitt liv kunnat förstå att den skulle komma till så mycket användning i studion. Har nyss organiserat festklännings-provbitarna och använt magiska saxen för att klippa till risp-fria kanter. Storstädning i studion på gång. Vanliga sick-sack saxar kan köpas på Fiskars, men min vänsterhänta version har mamsen specialbeställt åt mig i present. Tack mami.

Sick-sax saxen:

 • Klippa rispfria kanter (eftersom tyget klips på tvären)
 •  Fålla tunna tyger, så slipper man sy klumpiga sömar
 •  Klippa dekorativa kanter på tex. fickor

 

4 reaktioner till “zickzack

 1. hur gör du när du fållar med hjälp av sick-sax saxen? väldigt nyfiken för allt som underlättar fållar i tunna tyger är varmt välkommen information eftersom det är bland det värsta jag vet (brukar fuska och snabbt värma kanterna men det är svårt att få det snyggt och det funkar ju inte på alla tyger direkt).

  Gilla

  1. ja förstår, tunna tyger är ett he*vete att fålla. Endera klipper jag bara kanten med sick-sack saxen och låter den vara som sådan. Kan se lite prydligt ut med en sådan ”rå” kant. Alternativt klipper jag kanten och viker upp den en gång ca 5mm, stryker, och syr en söm utanpå. Då blir det en traditionell fåll men utan extra sömar och vikningar. Brukar funka..

   Gilla

 2. Hej!

  Var, var, vaaaaar har din mamma fått tag på den där sicksack-saxen för vänsterhänta? Jag vill också ha en! Nu ska jag på symässa på fredag och hoppas hitta en där, men om inte, kan du inte kolla med din mamma? Den kommentar min farmor fick av grossistendå hon frågade efter en sådan å mina vägnar var ”vad ska hon med den till!?” Ja, det kan man ju undra. Klippa till någon med, kanske?

  Gilla

  1. haha ja det ska jag göra 😀 Tror den var beställd nånstan utomlands ifrån, för det hade varit jäääkligt svårt att få tag på en! Men ja ska fråga henne. Och jag använder min massor! så visst tusan behövs den. Återkommer!
   /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s