Mönstret justeras efter kundens mått och den önskade modellen tas framProteko grundmöster som utgångspunkt. På basen av detta liv gör jag de flesta klänningar.

Man kan lätt få bilden av att sömnad och design handlar om att kasta ihop nåt fantastiskt på en dag på basen av en vacker skiss, men tyvärr är verkligheten helt annorlunda – speciellt vid kundarbeten. Största delen av tiden går åt till planering och protoarbete, och eftersom jag gör alla mina mönster själv på basen av Proteko grundmönster blir det alltid några timmar vid ritbordet innan en proto kan sys ihop. Justerar proton efter kundens egna mått och gör om hela mönstret så att modellen blir enligt planerna. Mått. Intag. Finesser. Systematiskt efter oförklarliga regler. Något man lär sig av erfarenhet. Ändå mitt favoritskede i skapandeprocessen. Det bor en liten nörd i mig.

Sagt och gjort. Imorgon har vi provning av första proton. Blir så bra så.

Jag fullkomligt älskar att vara ensam hemma på söndagar. Storstädat. Druckit kaffe. Ut och gå med Lotta. Och lite jobb. Nyduschad och glá avslutar jag söndagen med tortillas med mannen. Icke illa alls.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s