”Farväääl farvääääl förtjusande mö”. Min älskade lilla Canon Powershot G10:a har gått sönder. Sörjer. Även om jag inte orkar vara bitter. Babyn har tjänat mig väl i 5 år och jag antar att även en kamera får måttet rågat av att falla i golvet sjumiljarder gånger och ligga i bottnet på handväskor och dansa omkring på krogar. Linsen drar inte ihop sig mer.

Tackar och bockar för fem år och googlar nu runt i jakt på en ny kamera – likadan. Någon som vill sälja mig en gammal Powershot g10? Jag vet, det finns nyare versioner som jag testat. Men är och förblir förälskad i just G10- modellen. Alternativt tips på behändiga systemkameror för nybörjare?

Hjälpt mig lite nu, jag fattar nada.

 

11 reaktioner till “wanted – Canon powershot G10

  1. Ååååh det låter intressant! Hur gammal, och vad vill du ha för en i så fall?
   /elin

   Gilla

  1. Nice! linda&Jan har en sån tror ja. Verka skitbra, men tycker personligen den var för stor för att använda som fick kamera. G10:an är ändå så pass mycket mindre, därför sku ja villa ha tag på den. Så får se om jag satsar på en systemkamera istället då. men provar gärna! 🙂

   Gilla

 1. http://qandvictoria.wordpress.com/bloppis/elektronik/kameror/ – Köpt 2008, pris ungefär 150€. Den har auto och manuella inställningar, så det finns fler alternativ än en vanlig digikamera men är lättare att hantera än en systemkamera. Tyvärr krånglar LCD-skärmen emellanåt: Det är någon typ av löskontakt.. Den utvikbara skärmen går att vika ut, rotera runt för att sedan klickas fast tillbaka i kameran. När man roterar runt skärmen skall bilden automatiskt vändas rätt väg, men emellanåt lämnar den fel väg. Samma sak också när man skall klicka fast skärmen i kameran kan bilden lämna fel väg eller att skärmen blir mörk. Men använder man kameran och bara viker ut skärmen så fungerar den ju som den ska och man ser bilden rätt! Just nu har jag roterat och svängt skärmen så att skärmen är utåt, just för att slippa problemet. ”Normala” kameror har ju skärmen utåt, så man kan ju i princip ha den så hela tiden om man vill 🙂 det är väl kanske just skärmen som varit speciell med kameran att man kunnat vika ut den och vinkla den, men är man bara ute efter en kamera att fotografera vanliga objekt med så funkar den nog riktigt bra!

  Gilla

  1. oukay, vetdu det låter bra detdär! Ska fundera på saken och kolla runt lite. Svårt att bestämma vad jag vill ha. Jag återkommer! 🙂

   Gilla

   1. Min e sen använd typ det första året jag ägde den, efter det har den hängt med någon enstaka gång när det varit något större event (student, resa etc.) och de senaste 2 åren har den nog bara legat och skräpat 🙂 Men jo, återkom du, du vet iaf att här finns en!

    Gilla

 2. Synd att jag sålde min för två månader sedan:( Gick ju nu själv över till en ny Lumix, just för att jag tycker att nästa generation powershottare är för stora, för mycket extra hjul o knappar.

  Men man ska nog tänka två gånger innan man köper begagnade digitalkameror som är äldre än tre år. Speciellt om man använder dom mycket. Det är så jävla pilligt med dom där lösa objektiven som börjar krångla för minsta lilla sandkorn.

  Gilla

  1. ja håller med! vill inte ha G12 eller Gx1 eller vad den nu heter, dom blir för stora. Har testat bådatvå. Därför har G10 varit så perfeeeekt! förbanna ändå. Undrar bara vad dom gjort med alla G10 som inte sålts? ja menar, knappast kastar man bort gamla modellerna eller?
   Nåväl, kanske försöker mig på en canon system eos. Eller har du nå vettit att rekommendra (kring 500 € prisklass)?. Hatar såntdär sökas…

   Gilla

   1. Nå, alltså det enda egentligen som du måste tänka på när du köper en systemkamera är att dom där objektiven som följer med, är skit. Så om du ser ett erbjudande under 800 euro, som verkar HURJA! Med typ två extra objektiv, glöm det.

    Men däremot om du köper en systemkamera så rekommenderar jag varmt att du investerar i ett 50mm objektiv. Det kostar ungefär 80 ege om du tar mopo-varianten, som är väldigt prisvärd. Men med tanke på vad du ska ha kameran till så tycker jag att du ska köpa den där kameran som jag hade på test från Canon då via Papper. Den funkade ypperligt till det mesta och jag tror att du klarar dig ypperligt med den. Dessutom tar den ingen plats alls. Går väl löst på cirka 300.

    Gilla

    1. okii tack Nina. ska försöka testa mig fram lite. Så jäääkla svårt att veta innan man provat! G10:an var ju perfekt. Har en liten Sony fick-kamera som jag får klara mig med tills jag hittar på nåt..

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s