ergotherapie

Yep. Nytt strykbräde till studion. Böt ut mitt gamla mot ett som är 20 cm högre. Ståhöjd. Så nu slipper ni se Elin Sandholm, 24-år med puckelrygg. Fint.

Efter att mina senor i högre baklåret mår riktigt reve har jag funderat mycket på det här med fysiska påfrestningar i arbetet. Gasar med höger fot då jag syr. Kanske ligger nåt i mina benkrämpor? Sitter inte så exemplariskt heller vilket är sorgligt med tanke på att jag har arbetsbord med justerbara ben. Likaså bekväma stolar med justebar sitthöjd. Och nu ett vettigt strykbräde också. Men att ställa in allt rätt så att kroppen inte gråter är ju en annan femma. Ergoterapi. Det är vad jag behöver. Någon som ställer in all fin utrustning åt mig och berättar hur berdrövligt jag sitter. Men var får man tag på en sån där ergoterapeut tror ni?

 

9 reaktioner på ”ergotherapie

  • åååh, det tänkte jag int på. Kanske ja ska bjuda henne på en kaffe hit 😀

   Gilla

  • åhå! Har aldrig sett nåt liknande. ser intressant ut detdär! väldigt bra om man sitter still mycket kan jag tänka mig. Undrar om det fungerar då jag hoppar omkring i arbetsrummet och har en massa olika ställningar? Kanske den där posture performance som gäller 😀

   Gilla

 1. Hej Elin!
  Läste igenkännande dina problem med olika kroppställningar vid arbetsmoment. Jag har efter ”hundra” år o ond rygg, smärtande ben, lärt mig att stå o sy. Alla maskiner är placerade i ståhöjd (bordet är i armbågshöjd), så inget sittande här inte. Jag byter fot att gasa med hela tiden vilket också har blivit en vana. Om jag ngn gång behöver sitta så har jag en typ barstol i höjd och sätter gaspedal på en pall. Så börja stå:) det är bara att gå från tillskärning till maskin, för du har väl ett enormt mönster och tillskärningsbord? annars skaffa det direkt. Har också legat på golvet och ritat mönster o klippt till men det funkar inte i längden. Alt. är stol som man sitter som på en häst det avlastar rygg. http://www.sharpman.se har en sådan.
  Bra att du redan tänker på kroppen:)

  Gilla

  • ja kanske det skulle vara en ide´. Stora, höga bord med justerbara ben har jag reda, även häst stolen 🙂 väldigt bekväm och hållningen är rak vid tillskärningsbordet. vid maskin sitter jag på en annan stol (tänkte det skulle vara bra med lite olikas tällningar) och tror det kan vara den som är problemet. dessutom har jag en tendens att böja mig framåt för att se bättre då jag syr. Som en gammal tant. Har fått några tips om ergoterapeuter så tror jag ska kontakta någon som kan komma och hjälpa mig mer.. Tack för tipsen! /elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s