zipper-tip

Dragked med list i klänning

Tackvare mitt sjukliga flow i studion hann jag med allt möjligt sömnadsrelaterat. Sydde bland annat dragked i en fodralklänning och kunde avsluta det beställningsarbetet. Perfekt. Endast provning återstår.

Personligen tycker jag detdär med dolt blixtlås som används i mycket klänningar och kjolar är rena rama skämtet. Ni vet, de där dragkedarna som fastnar och krånglar och river sönder fodret och rämnar totalt och resulterar i nervösa sammanbrott på hög nivå då klänningen sitter fast. Nepp. Istället har jag övergått till att sy vanlig dragked med list i klänningar och kjolar. Blir snyggt, lättanvänt och framför allt – hållbart.

Så svårt är det inte heller. Ska jag eventuellt göra någon beskrivning? Let me know.

4 reaktioner på ”zipper-tip

  1. Jag håller verkligen med. I klänningen jag sydde till bloggalan (med en korsettdel) sydde jag i en doldis men när jag prövade klänningen när allt var klart fastnade den och gick sönder, det var t.o.m. en ”tand” i dragkedjan som gick sönder och min sambo fick dra med våld för att jag över huvudtaget skulle komma ur den. Sen var det bara att sprätta och sy i en vanlig istället.

    Gilla

    • haha oj stackarn, vet EXAKT vad du gick igenom. Det har hänt miljoner kunder på jobbet/klädbutiken. Alltid lika bedrövligt. Så nej, skippa dolda dragkeden. dethär systemet funkar mycket bättre! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s