the perfect shoulder – step by step

Har sytt klart en fodralklänning till min småkusin ikväll. Gått som smort. Som vanligt visar jag resultat först då plagget är använt av kunden, men här kommer instruktioner hur man syr den perfekta fodrade axeln. Som utlovat. Och det är inte så svårt som det ser ut!

Utgångspunkt: Sy ihop  sidosömmar och eventuella figurvecka på livdelarna som vanligt. Både foder och själva klänningstyget. Men lämna axelsömarna!

Steg 1: Sy ihop fodret med klänningen längs kanterna, räta mot räta. MEN lämna axelsömarna öppna, likaså 5 cm av kanterna vid axlar. Vänd plagget rätt väg och pressa, som på bilden.

Steg 2: Sy ihop axelsömmarna, även på fodret. Om du lämnat tillräckligt mycket öppning i kanterna borde det inte vara något problem. Pressa sömsmånerna skillt från varan med strykjärn, alternativt framåt om tyget är tunt.

Steg 3: Slutligen återstår endast kanterna. Vänd axeln avig, ena åt gången, så långt det går. Eftersom axelsömmarna är fastsydda går det inte att dra plagget helt avigt, men tillräckligt för att de öppna kanterna blir synliga och enkelt kan sys fast – foder+klänning, räta mot räta.

Steg 4: Dra plagget rätt väg. Pressa med strykjärn och voilá! Perfekta axlar, utan buckor och konstigheter.

Det var väl inte så svart, va?

8 reaktioner på ”the perfect shoulder – step by step

  1. Pingback: more perfection – lining « elinsss

  2. Tack! Nu ska jag lägga denna sida bland mina favoriter, så hittar jag beskrivningen igen ifall jag glömmer hur jag ska sy.

    Gilla

  3. Pingback: Draping | elinsss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s