proto – weddingdress skirt

Yep. Denna morgon har jag sytt ihop en proto i bomullstyg som jag kallar ”Brudklänning kjol med släp 50 cm”. Detta är alltså inte en proto till någon specifik kund, utan en standard modell som jag själv kokat ihop. En bas att utgå ifrån, på samma sätt som mina bas korsetter i olika storlekar. Senare i sommar då jag ska fixa ihop en hellång brudklänning med litet släp har jag alltså en standard modell+mönster som vi kan prova och justera enligt behov. Lite som att kocka mat. Enkelt om man har ett recept som utgångspunkt och med lite talang kan man justera receptet efter sina egna smaklökar.

Det går ju så mycket fortare då.

Mönstret har jag gjort själv på basen av Proteko grundmönster c 38. Konstruktionen hittar ni här.

Nu – jobb på eftis.

2 reaktioner på ”proto – weddingdress skirt

 1. Har alltid funderat på hur man gör med släpet. Det måste bli toksmutsigt? Har en kompis som ska gifta sig och ska ha ett släp på 2 meter. Förstår inte hur det ska gå till…

  Gilla

  • haha ja, släpet blir sjukt smutsigt och klänningen är i princip förstörd efter en kväll. Tur att man behöver den endast en gång 😉 Brukar själv ry i en öggla längst bak så att släpet åtminstone går att knyta upp eller hålla i handen under kvällen.
   /elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s