perfection

Sömnaden är en mystisk konstform. Det finns sällan något rätt sätt, däremot många fel sätt. Ja strävar helatiden efter att sy bättre, snabbare och smartare. Hitta fungerande lösningar med perfektion som resultat. Aldrig kommer jag att bli fullärd, men vissa grejer hanterar jag till hundra procent. Som att sy fodrade axlar. Perfekta. Raka. Och varje gång jag syr sådana tänker jag på min soulmate, gamla kämppis och fina vän Janni. Det var hon som lärde mig konsten att sy axlar.

Shit vad jag saknar henne.

Janni & jag. Augusti 2008, Åbo.

5 reaktioner på ”perfection

 1. Sen när du på riktigt har extra tid, kan du visa eller förklara (eller om du vet bra beskrivning på webben) hur du syr axelsömmen på dylika klänningar? Jag syr såna sällan och är kanske just därför alltid lika ute och yrar med mina fram- och bakstycken och fodret.

  Gilla

  • haha ja det är svårt om man inte kan, men väldigt lätt när man väl vet knepet! 😀 Lovar att visa någn dag då jag har tid över..
   /elin

   Gilla

 2. hej, hoppades på att få expertråd.
  Har (haft) en favoritskjorta-för-fina-fester, vackert hallonröd i 96% silke 4% elastan. För en tid sedan plockade jag ut den ur tvättmaskinen dit den hade hamnat i misstag i samband med annat färggrannt, tvättade säkert 40 eller 60 grader. Nu e ju ytan lite konstig, matt och liksom uppruggad men själva passformen har inte ändrat sig, tror jag… Så nu till frågan – tror du man kan färga den? eller finns det några andra desperata räddningsknep (nä, de trodd ja int heller…)
  //anna

  Gilla

  • äsch då, jobbigt när något sånt händer :/ Men jo, eftersom skjortan än är gjord av silke/naturmaterial och endast lite elastan går den att färga! Tror det är bästa lösningen. Handfärg eller maskinfärg, det väljer du själv. Färgar du förhand ska du se till att röra om ordentligt så att resultatet blir jämnt. Hoppas det räddar din blus!
   /Elin

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s